23 Mart 2014 Pazar

OZGURLUGUMUZ KISITLANAMAZ!




Bu bir ortak yayındır. Bu konuya duyarlı birçok blogda bugün bu yazıyı göreceksiniz.
***
Özgürlüğümüz kısıtlanamaz
#TwitterBlockedinTurkey
T.C. Anayasası
VIII. DÜŞÜNCEYİ AÇIKLAMA VE YAYMA HÜRRİYETİ
Madde 26
Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma haklarına sahiptir.
Dün gece yarısı ülkemizde anayasa ihlal edilmiştir. Uluslar arası bir sosyal paylaşım ağı olan Twitter’ a erişim farklı mahkeme kararları ile engellenmiş, halkın kendisini ifade etme ve haber alma özgürlüğü kısıtlanmıştır.

T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan dün Bursa’da düzenlediği seçim mitinginde “Twitter mwitter, hepsinin kökünü kazıyacağız Uluslararası camia şöyle der, böyle der hiç umurumda değil. Herkes Türkiye Cumhuriyeti’ nin gücünü görecek.” dedikten ve Başbakanlık Basın Müşavirliği’ nin “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların uygulanması konusunda Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir süreç söz konusudur. Mahkeme kararlarını umursamama, hukukun gereğini yerine getirmeme biçimindeki bu tutumda bir değişiklik gözlenmemesi halinde, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için teknik olarak, Twitter’ a erişimin engellenmesinden başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir” açıklamasından sadece bir kaç saat sonra gece yarısı Twitter’ a Türkiye’den erişim yasaklanmıştır. Internet servis sağlayıcılarına ulaşan mahkeme kararları ile Twitter’ a ülke sınırları içinden erişim kapatılmış, mobil cihazlarda kullanılan 3G erişimi de aynı şekilde engellenmiştir.
Yasakların ve sansürün bir çözüm olmadığını, sosyal medyanın susturulamayacağını, özgürlüklerin sansür yoluyla kısıtlanamayacağını herkesin görmesi, bilmesi gerekir. Bunu dün gece Twitter yasaklandıktan kısa bir süre sonra DNS ayarlarında değişiklik yaparak veya VPN, Hotspot Shield gibi bazı programlar üzerinden mecraya giren milyonlarca Türk kullanıcısı da göstermiştir.
Sayıları 12 milyona yaklaşan Türkiyeli Twitter kullanıcıları #TwitterBlockedinTurkey etiketiyle konuyu bir saat içinde Twitter’ da dünya çapında en çok konuşulan etikete taşımış,farklı etiketlerle gece boyunca TT listesinde kalarak, dünya kamuoyunun dikkatini çekmiştir. Yasaklamadan sonraki ilk 4 saat içinde 2,5 milyondan fazla Türkçe tweet gönderildiği hesaplanmaktadır. Şu anda dünya basını Türkiye’deki Twitter yasağını öncelikli haber olarak vermekte, bunun özgürlükleri baltalama yönünde bir girişim olduğunu söylemektedir.
Biz, ülkemizin geleceğini oluşturacak çocukları yetiştiren anne babalar olarak Gezi Parkı direnişi ile tırmanan ve 17 Aralık süreciyle hızlanan şiddet ve sansür uygulamalarını esefle izlemekteyiz. Türkiye’ nin gerçek demokrasiden gün be gün uzaklaşmasından, meclisinden medyasına, emniyet güçlerinden yargısına kadar her türlü sistemin çivisinin çıkmış olmasından derin bir endişe duymaktayız.

Dün geceki yasak kararıyla Türkiye dünya üzerinde Twitter’ a erişimin engellendiği Çin dışındaki tek ülke olmuştur. Bunun utancı ve ayıbı bu yasağı getirmeye cesaret edenlere ait olmakla birlikte, ağırlığını omuzlarımızda taşımaktayız.
Bu ülkenin gelecek nesillerinin özgür bireyler olarak büyümesini en çok isteyen ve bunun için emek veren anne babalar olarak hükümetin son aylarda giderek artan baskıcı tavırlarını kabul etmiyor ve bu sansürü şiddetle kınıyoruz.
Herkesi gerek internet üzerinden, gerekse etrafımıza bu durumu anlatarak konuyu protesto etmeye ve nihai olarak da 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde vatandaşlık hak ve sorumluluğu olan oy kullanma görevini mutlaka yerine getirmeye davet ediyoruz.
Blogger Anne ve Babalar

16 Mart 2014 Pazar

Ucur beni ruzgar


Ucur ,  savur saclarimi, bana o  guzel bahar kokularini getir
Meyve dolu agaclarda neseli kuslar sakisin
Bulutlar yesil cimenlere sevgi yagdirsin
Uzatsin kafasini merakli bir sarman bir de tekir.

Ucur beni ruzgar,
Ucur, cunku cocuklar salincaga yakisir.
Hastane yataklarina, mahkemelere, mezarliklara degil.




13 Mart 2014 Perşembe

Berkin icin

Sevgili Kece Sepeti takipcileri...

Orijinali Ahmet Coka'ya  ait olan asagidaki cizimi keceye aktarmistim dun biliyorsunuz.



 Dunden beri o kadar cok siparis vermek isteyen oldu ki  anlatamam.. Ama siparis almayi  iki yonden etik bulmuyorum.

Birincisi ; Berkin ve ailesinin odedigi bu agir bedel uzerinden asla ve asla para kazanmam. Bunu firsatciliga cevirmem.

Ikincisi ; orijinali bana ait olmayan bir cizimi pazarlamam..

Gonul ister ki herkese hediye olarak yapayim ama o da namumkun..

Ama birsey yapmak istiyorum. Isterseniz bu bloga Berkin icin guzel dileklerinizi yazin. Ben aralanizdan 5 kisiye hediye olarak gondereyim.. Lutfen bunu bir cekilis olarak adlandirmayin. Kesinlikle blog okur sayisini arttirmak ya da blog reklami yapmak icin degil sadece ve sadece gonul birligi sagladigim insanlara bir hediye vermek istedigim icin bunu yapiyorum..

Sevgilerimle...


12 Mart 2014 Çarşamba

Melekler korusun seni kuzum

Simdiye kadar keceyi hep siparis uzerine , ticari amacli ya da hediye  vermek icin calistim. Dun ilk defa kendim icin daha dogrusu Berkin icin birsey yapmak istedim.
Cizimin orijinali Ahmet Coka'ya ait. Umarim izinsiz esinlendigim icin kirilmamistir.

Berkin oglan hep benimle birlikte calisma masamin bir kosesinde olacak. Ben unutmam ama gene de dursun orada karsilikli bakisayim kara gozleri ile.


11 Mart 2014 Salı

"Ozgurluk kuslaridir artik o kapkara cocuk kaslarin.. " ( 14-15-16 ve 60 )




  • 14

Bu  ulkede 14 yasindaki bir cocuk ekmek almak icin evden cikti. Polislerin atesledigi gaz fiseginin kapsulu  kafatasini parcaladi. Agir yarali olarak hastaneye kaldirildi.  Aslinda cocuklugundan vurulmustu. 296 gun hastahanede yogun bakimda kaldi.




  • 15
Bu sabah yasam savasini kaybettiginde 15 yasinda idi. 



  •  16

Hastaneye 46 kilo girdi, vefat ettiginde ise sadece 16 kilo kalmisti.




Kapilara sessizce ve onurla asilacak tek bir ekmek belki de senin icin verilecek en buyuk tepki kuzum..  Inan bugun kimsenin kursagindan o ekmek gecmeyecek..





Hamis: Bir de 60 rakami vardi degil mi? Onu da unutmayalim.

60
Bal -kaymak yiyip gunde 7 saat uyuyabilen birinin ulasacagi ortalama yas.

9 Mart 2014 Pazar

Kopyala- yapistir ! Yapmayan Pikacu!

Eger el emegi ile ilgili siparis almak istiyorsaniz  ortaya cikarmak icin saatler harcamayin,
Eger yemek tarifi  verecekseniz  oturup o yemegi yapmaya hiic ugrasmayin.
Yapmaniz gereken sey cok basit size soyleyeyim:
Once biraz yorulacaksiniz. Internette blog, Facebook sayfasi vs vs biraz arastirma yapacaksiniz.
Sonra  hosunuza giden, zevkinize uyan ya da ticari bir gelir edeceginizi dusundugunuz fotograflari acilen kopyalayip bilgisayarinizin masa ustune indireceksiniz.
Ama uyarmaliyim ki parmaklariniz azicik yorulacak..

Sonrasi kolay. Koyun o kopyaladiginiz  fotograflari bloglariniza, facebook sayfalariniza. Utanmadan ustunden siparis alin , yemekleri kendiniz yapmis gibi gururla sergileyin.

Sizden mutlusu yok.

Ha birkac deli tutar da size "kardesim bu yaptigin ne , neden kendine ait olmayan seyleri kendininmis gibi paylasiyorsun" ya da " "baskalarina ait oldugu gun gibi asikar olan fotograflari ornek gosterip neden siparis almaya calisiyorsun" diye sorarsa; onlari kiskanclik ile, isi gucu olmamakla ve "pikacu"lukla suclayin :)))

Bugun ben ve birkac arkadasimin  yardimi ile boyle bir sey yasadik.

Alinti yapilan fotograflar bana ait degildi ama icim almadi. Oturdum ozelden mesaj yazdim. Ters cevap alinca acikca Facebook sayfasina yazdim ama orada da ayni cevabi aldim. Arkadaslarimi yardima cagirdim. Birlikte yaptiginin kotu birsey oldugunu anlatmaya calistik. Bu arada fotograflari calintilanmis   kisileri buldum, mesaj attim.  Tam 3 saatin sonunda -belki de korkudan bilmiyorum- sayfasindan fotograflari sildirmeyi basardik.

Bu arada sayfanin sahibi bana " pikacu" dedi :))

Boylece hayatimda ilk defa pikaculukla suclanmis oldum .. Kotu bisey mi bilmiyorum. Bilen var ise haber versin lutfen.

Diger bir konu.. Beni blogger yapan sevgili Ozlemakim  artik blogunu sadece bildigi kisilere acmaya karar verdi. Cunku yaptigi onca yemegin, cektigi fotograflarin calinmasindan sitki siyrilmis durumda. Emek kopyalayip kullaninca nasil mutlu oluyorlar cok merak ediyorum.


Bloga bugun  guzel bir isimi koyacaktim ama dikkatin bolunmesini istemedim. Sadece bu konuyu paylasmak benim icin cok daha onemli cunku.

Ve diyorum ki arkadaslar, aman diyim herseyin taklitlerinden sakininiz.



Yoksa bu abi gibi sinirli birilerine rastlayabilirsiniz.

:))))

5 Mart 2014 Çarşamba

Yasasin hayat!

Almanya'ya fuara giderken tam da ucaga binmeden once bir mesaj geldi e-mailime.
Mesajda Basak  " Dilos sana bu fotografi yolluyorum buna benzer iki tane yastik yapar misin" diye soruyordu.

bana seker hamurundan yapilmis gibi geldi sizce de oyle degil mi?

Gel zaman git zaman fotograf gercege donustu, iki tane yastik cikti ortaya..

Biri Derin,






 Biri Ilaria icin.





Ayri ayri paketledim zarfladim Turkiye'deki adreslerine yolladim.

Sonucta Basak mutlu, yastiklarin sahipleri mutlu, ben mutlu.

Yasasin hayat!






2 Mart 2014 Pazar

Kira Sarakosti'yi takdimimdir.. ( Η Κυρά Σαρακοστή )

Size iki hafta boyunca cesitli konserler izleyeceksiniz, kiyafet degistirip cesitli partilere gideceksiniz, ikinci haftanin sonunda da rengarenk kiyafetlerinizle sehri merkezinde muzik esliginde gecit toreni yapacaksiniz , istediginiz kadar icecek ve isterseniz sokaklarda dansedeceksiniz , hic kimse de sizi garipsemeyecek  desem?  

Kulaga hos geliyor degil mi?

Peki iki haftalik karnaval sonunda 40 gun boyunca et , sut, yumurta tuketmeyeceksiniz desem?

Eminim vejeteryanlar haricinde kimsenin kulagina hos gelmedi.

Yunanistan'da iki haftadan beri suregelen karnavalin bugun son gunuydu. 

Ortodoks inancina gore yaklasik 40 gunluk 7 haftalik bu orucun adi sarakosti. Saranda kelimesi 40 sayisini ifade ettigine gore ondan turetilmis olsa gerek. 

Sarakosti adiyla ozdeslesmis birini tanistiracagim sizlere. Adi Kira Sarakosti. Yani Sarakosti Hanim. 



Ama sizin bildiginiz hanimlara benzemez.

Mesela;

  • Agzi yoktur, cunku kendisi malum 40 gun boyunca oruc tutar.
  • Ellerini onunde kavusturmustur. Cunku dini butun bir hanim olarak kendini ibadete verir.
  • Basinda bir hac tasir.

  • Tam 7  tane bacagi vardir. Buyuk perhizin 7 haftasini ifade eder.

 7 bacak burada sirali duruken asagidaki fotografta bir bacak eksilmis bile :))




 Internet, akilli telefon, televizyon, radyonun bulunmadigi zamanlarda yasayan eski zaman insanlarinin 7 haftalik perhizi saymak icin akil ettigi Kira Sarakosti aslinda suslu bir takvim :))
Ne dersiniz zekice degil mi?

Kumastan , kagittan yapildigi gibi genellikle oldukca tuzlu bir hamurdan yapilip mutfakta yerini aliyor. 

 Bu noktada aklima gecen yil bu yaziyi yazma fikrini dusuren sevgili Papatya'ya tesekkur etmek istiyorum. Cunku onun sayesinde Sarakosti Hanim ile tanistim, tam bir yil bekledim , en sonunda zamani gelince aldim keceyi igne ipligi elime kivirdim kollari ve bir Kira Sarakosti de ben yapiverdim. 

Aramizda kalsin Aris bile bilmiyormus  o da benim sayemde ogrendi :)))


Hamis : Size bu iletiyi yazarken karnaval kutlamalari sona ulasmis yarim saatlik havai fisek gosterisi baslamisti. Sofi ve Mia patirtidan koltuklarin altlarina saklandilar.    Bana Gezi olaylarinda  tomalarin sıktigi suya, gaz fiseklerine ve bombalarina karsi koyabilmek icin  atilan havai fiseklerini hatirlattigi icin  bu ihtisamli gosteri artik eskisi kadar hosuma gitmiyor. Ayrica kuslari da etkiledigi ayri bir gercek.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...