12 Ağustos 2013 Pazartesi

Karpuz kabugundan gemiler, muz kabuklarindan bioplastik yapmak

Belki facebookta gormus ve oylamaya katilmissinizdir. Bir kere de ben hatirlatmak istedim.

Fotografta gordugunuz Elif Bilgin'in daha cok genc ve yolun basinda olduguna bakmayin. Biz muzu sadece mideye indirip kabuklarini aman kayip dusmeyelim diye cope atarken  Elif  o kabuklara bakarak neler neler dusunmus olmali ki su andaki  oylamaya kadar gelebildi, simdiden Amerikan "Science in Fiction" dergisinden ozel odulu kapti bile.

Su anda  binlerce aday arasindan siyrilarak Google Bilim Fuari'ndaki 15 finalistten biri oldu ve simdi bizim oylarimiza ihtiyaci var.

Candy crush  oynayan , atarli mesajlar yazan o parmaklarimizi bugun farkli bir sekilde calistiriyoruz. Su adrese www.googlesciencefair.com linkine tikliyoruz, orada Elif'in guzeller guzeli fotografini goruyoruz ve oyumuzu kullaniyoruz. Unutmayin, herkes sadece bir tane oy kullaniyor.



Hamis: Bu vesile ile tamamen kendi imkanlari ile kisa filmler yapan , yasam oykusunu anlattigi "Karpuz Kabugundan Gemiler Yapmak" filmiyle taninan ve ne yazik ki 2009'da kaybettigimiz cok sevdigim mutevazi yonetmen Ahmet  Ulucay'i da saygiyla anmak isterim. 

Iyi haftalariniz olsun...


2 yorum:

  1. İyi olduğu hatırlattığınız. Haberim var fakat oylamamıştım henüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimden geldigi kadar yaymaya calisiyorum Sezer Hanim. :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...